Acasa / Featured Grid / Pregatirea masinii pentru munte
Booking.com

Pregatirea masinii pentru munte

Si daca tot a nins si s-a facut vremea de ski (sau snowboard), ar trebui sa aveti in vedere o minima pregatire a masinii inaintea unui drum lung la munte:

  • Presiunea anvelopelor – se poate verifica la vulcanizare sau la aproape orice benzinarie. 
  • Lichidele – inainte de plecare este recomandat sa verifici nivelul uleiului de la motor, nivelul uleiului de la cutia de viteze automata, nivelul antigelului, lichidul de frana, si lichidul de parbriz.
  • Luminile – verifica functionalitatea tuturor luminilor exterioare (pozitiile, faza scurta si cea lunga, luminile de ceata, stopurile, stopurile de frana, iluminarea numarului de inmatriculare, semnalizarile si avariile). Daca pleci in afara Romaniei, ar trebui sa stii ca in tari ca Elvetia, Austria, Germania, un bec ars iti poate aduce amenzi usturatoare.
  • Bateria si incarcarea ei – verificarea bateriei este o operatiune foarte simpla cu ajutorul unui multimetru digital cum este acest model Voltcraft la 119 lei.
  • Verificarea actelor – talonul masinii, asigurare RCA valabila, rovinieta de drum din Romania, Inspectia Tehnica Periodica (ITP) la zi, dar si alte acte necesare in functie de tara: Carte Verde, rovinieta de drum. In cazul in care masina nu este pe numele tau si intentionezi sa iesi din tara, trebuie sa ai o procura pe numele tau.