Acasa / City Break / Podgoriile din Toscana
Booking.com

Podgoriile din Toscana

Podgoriile din Toscana sunt excelente de vizitat in luna septembrie – octombrie. Vinul este proaspat si va puteti delecta cu un pahar de Chianti dupa ce ati facut o plimbare prin vie.

ITA_p082-86 top ten tuscan wineries

Ce este un chianti? Acest vin emblematic se face peste tot in Toscana, dar centrul istoric se afla intr-o regiune intre Florenta si Siena. In 1716, Cosimo de Medici III, Marele Duce de Toscana, a decretat ca aceasta regiune ar putea produce ceea ce astazi este cunoscut sub numele de Chianti classico – usor de recunoscut dupa nero galo, eticheta distinctiva cu Cocosul Negru. Cheia calitatilor unice ale Classico Chianti este data de strugurii Sangiovese, chiar acum exista o miscare puternica pentru a reveni la vechile traditii de vinificatie, impreuna cu o tendinta de eco-responsabilitate fata de cultivarea organica.

Val delle Corti, Chianti

La oricare dintre fabricile de vin din Toscana nu va fi servit doar un pahar de vin, veti invata despre pasiune, istorie si inovatiile din spatele acestui vin (precum si cele mai bune alimente cu care il poti acompania), in timp ce esti inconjurat de peisajele care l-au inspirat Da Vinci.

Fontodi vineyard, Chianti

Vom reveni in articolul urmator cu cele mai vizitate podgorii si alte lucurui de facut in zona.